100+3 χρόνια Πρόσκοποι Αμαρουσίου

                                                                   ζήσε την περιπέτεια και τη φιλία

 

Get Adobe Flash player

youtube 2013 logo 11

Έκθεση Προσκοπικής Ιστορίας

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου

Με την παρουσία πλήθος κόσμου και τη συμμετοχή παλαιών και ενεργών προσκόπων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας και κειμηλίων το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια Προσκοπισμού στο Μαρούσι.  

ekthesi 5

Στην εορταστική εκδήλωση που προηγήθηκε, παρουσιάστηκε η  ιστορία των προσκόπων στη πόλη μας, η οποία παρέμεινε αναλλοίωτη μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια και έδειξε πως ό,τι «κινείται», αντέχει. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο αρχηγός εκπαιδευτής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και Μετεωρολόγος κος Τάσος Αρνιακός, ο οποίος αναφέρθηκε στον παιδαγωγικό ρόλο του ΣΕΠ από την ίδρυσή του έως σήμερα. Στη συνέχεια ο αρχηγός του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου Γιάννης Γεωργόπουλος παρουσίασε ένα ιστορικό και φωτογραφικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του Μαρουσιώτικου Προσκοπισμού και της  προσφοράς του στην πόλη.

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση Προσκοπικής...

Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

Μαρούσι, 9 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου

Οι Πρόσκοποι Αμαρουσίου γιορτάζουν φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους. Η εναρκτήρια εκδήλωση αυτής της επετειακής χρονιάς ήταν αυτή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Πλήθος κόσμου, πρόσκοποι ενεργοί και παλαιοί, φίλοι των προσκόπων, γονείς και συγγενείς των μελών βρέθηκαν στο χώρο για να παρακολουθήσουν την εορταστική αυτή εκδήλωση.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση Κοπής...

Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Δεκέμβριος 2014: Παρουσίαση των επετειακών εκδηλώσεων στις 13/12/2015

2η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Φεβρουάριος 2015: Επετειακή εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 8/2/2015. Απονομές μεταλλίων. Επίσημη έναρξη του εορτασμού των 100 χρόνων προσκοπισμού στο Μαρούσι.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων.pdf)Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων 292 kB

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα...